Při výběru stolů pro restauraci se zaměřte, aby stoly splňovaly zvláštní požadavky. Na jedné straně by měly ladit se stylem interiéru provozovny.
Na druhé straně by měly odpovídat typu gastronomického provozu. Existují speciální barové stoly, stejně jako lounge nebo cateringové stolky.
Materiálové provedení gastro stolů je velmi rozmanité. Vyrábějí se z masivního dřeva, kovu i plastu. Důležitým předpokladem pro použití v gastronomii
je vysoká kvalita zpracování a použitých materiálů, protože stoly jsou v provozu velmi intenzivně využívány a musí být proto mimořádně odolné.
Gastro stoly existují v mnoha různých provedeních. Zde je jejich přehled:
• Jídelní stoly: Typické jídelní stoly mají příjemnou výšku pro sezení na běžné jídelní židli.
• Barové stoly: Tyto štíhlé stoly jsou vyšší a určeny pro použití s barovými stoličkami a židlemi. Barové stoly se od stolů na stání liší tím, že pod ně pohodlně vejde barová židle nebo stolička. Ideální pro malé pokrmy, snacky a nápoje. Dostupné jsou v provedení ze dřeva i s kovovou konstrukcí.
Na GASTRO PFAFF najdete širokou nabídku kvalitních barových stolů a dalšího barového nábytku.
• Lounge stoly: Nízké stolky podobné konferenčním stolům. Dostupné jako venkovní i vnitřní nábytek.
• Stolky na stání: Klasika pro bistra a různé akce. Při událostech se často zakrývají potahy. Jak už název napovídá, u těchto stolů se stojí. Mají vhodnou výšku pro pohodlné odkládání nápojů a pokrmů. V nabídce GASTRO PFAFF najdete širokou škálu modelů pro vnitřní i venkovní použití.
• Cateringové stolky: Používají se, pokud na jídelním stole není dostatek místa například pro přílohy nebo je potřeba prostor pro servírování.
• Banketové stoly: Využívají se při slavnostních příležitostech pro usazení hostů ve skupinkách ve slavnostních sálech nebo velkých prostorách.
Často se po použití dají snadno složit.
• Venkovní stoly - odolné vůči větru a dešti: Klasickými venkovními stoly jsou lounge stolky. Používají se v plážových barech nebo ve venkovních prostorách hotelů a restaurací. Vyrábějí se z plastu nebo kovu – jsou tak odolné vůči povětrnostním vlivům a velmi snadno se udržují.
Jak o stoly pečovat, závisí na použitých materiálech. Dřevěné stoly lze občas ošetřit jemnou leštěnkou, zatímco kovové stoly je nejlepší otřít vlhkým hadříkem.
Obecně je vhodné při čištění stolů vyhnout se agresivním čisticím prostředkům a mikrovláknovým utěrkám, aby nedošlo k poškrábání povrchu.
Při nákupu stolů pro vaši gastronomickou provozovnu by měl nábytek ladit se stylem zařízení.
Provozujete restauraci, bar, nebo se stoly využijí v hotelovém prostředí? Budou nábytek využívat hosté uvnitř nebo venku?
To vše by mělo ovlivnit volbu materiálu a provedení.
Předem si také spočítejte dostupnou plochu v provozovně. Zajistěte dostatek prostoru kolem stolů, aby se hosté mohli volně pohybovat a pohodlně vstávat.
Rádi vám pomůžeme s výběrem vhodných gastro stolů. Nyní nakupujte stoly pro gastronomii
online u GASTRO PFAFF – osvědčená kvalita pro náročné zákazníky.